Nofisol werkt mee aan de uitgave van Insights :

"Binnenwandsysteemfabrikanten rechten rug"

Inleiding door Ernst Delfos, uitgever.

De fabrikanten van binnenwandsystemen hebben zware jaren achter de rug. De recessie in de bouw trok een enorme wissel op de sector, die vooral hard werd geraakt door de crisis in de utiliteitsbouw. Na het dieptepunt in 2013 lijkt nu sprake van stabilisatie. De bedrijven hebben de blik weer op de toekomst gericht.

Volgens brancheorganisatie NEFIBA ligt de focus op nieuwe groeimarkten – zoals het stijgende gebruik van cleanrooms in de industrie – en op kansen in de kantorenmarkt. Deze ontwikkelingen zijn aanleiding voor het redactieteam van Insights om deze branche uitgebreid te belichten. Het resultaat leest u hier. Een informatieve uitgave, die inzicht geeft in een snel veranderende markt.

Insights is een uitgave van Goo Media
©Goo Media


 

__________________________________________________________________________________________


Luisteren !

Om te kunnen luisteren moet het eerst stil worden ............

Nofisol eXtreme 47

Daar wordt iederen stil van !

Als het op duidelijkheid over criteria voor brandwerend toegepaste geluidschotten aankomt, zit er nog altijd weinig schot in de zaak. Dat is jammer. Want alleen op basis van eerlijke en transparante informatie kunt u de juiste keuze maken. Informatie waar u op kunt bouwen.

En die krijgt u van ons, de fabrikant van de Nofisol brand- en geluidschotten. Of die informatie dan wel zo objectief is? Dacht het wel. Samen met de geaccrediteerde onderzoeksbureaus Peutz BV en MPA Dresden is namelijk een serie tests ontwikkeld om alle Nofisol schotten volgens de laatste Europese normen te beoordelen.

Uniek ?

Neem nu brand- en geluidschotten die 33dB combineren met 60 minuten brandwerendheid. Er zijn bedrijven die dergelijke schotten als uniek in de markt proberen te zetten. Maar hoe uniek zijn ze feitelijk? Niet zo heel erg. De Nofisol eXtreme 47 is dat wél met een directe geluidisolatiewaarde van 47 dB in combinatie met een brandwerendheid tot El 60*/E 120*/EW 120* en dat bovendien met een uitgebreid toepassingsgebied als brand- c.q. rookschot boven El-gecertificeerde scheidingswanden.

Luisteren !

Dat willen we wel van de daken schreeuwen. Waarna het ongetwijfeld heel stil wordt, zodat wie maar wil ongestoord kan luisteren. De Nofisol eXtreme 47 legt nu iedereen het zwijgen op. De technische data spreken voor zich.

Nofisol eXtreme 47 is een geluidschot dat specifiek ontwikkeld is om het plenum boven lichte scheidingswanden en onder verhoogde vloeren dicht te zetten. Met toepassing van dit geluidschot verbetert de totale overlangsgeluidisolatie van een constructie.

Sssst.....

Over luisteren gesproken, uw montagewensen zijn bij Nofisol niet tegen dovenmansoren gezegd. Bij ons dus geen gedoe met borgpennen of metalen bevestigers. De Nofisol eXtreme 47 is nét zo gebruiksvriendelijk als u van ons gewend bent. Zeg eens eerlijk…hier wordt u toch ook stil van?

 

* Voor details met betrekking tot het toepassingsgebied, de bijbehorende beperkingen, begrenzingen c.q. aansluitingen van Nofisol eXtreme 47 verzoeken wij u contact met ons op te nemen, voor meer info : klik hier


__________________________________________________________________________________________


Nofisol Cup 2014


Op de Plafond & Wand Dag 2014, stand 14 is onder grote belangstelling de Nofisol Cup verreden.
Geheel in de stijl van onze laatste brochure "Het Grote verGELIJK" ging het hier om vergelijkende ronde tijden tussen concullega's.

Uitslag Nofisol Cup Cup2014

1ste plaats : Erik v/d Veen - Profinish BV
met een snelste gemiddelde ronde tijd van 4,180 seconden.

2e plaats : Wichard Stijf - Wanpla
3e plaats : Jerry van Horik - Bovero

Prijsuitreiking van de Nofisol Cup 2014 vindt op een later tijdstip plaats op kantoor van Profinish te Wormerveer.
uiteraard zullen wij verslag doen van deze prijsuitreiking.

klik hier voor foto's van de racedag


__________________________________________________________________________________________

Nofisol staat op de Plafond & Wand Dag 2014


U komt toch zeker ook naar stand nr. 14 !!!

Op vrijdag 3 oktober 2014 vindt de NOA Plafond- en Wanddag plaats in Houten. De Plafond- en Wanddag is door de jaren heen uitgegroeid tot dé drukbezochte ontmoetings- en informatiedag voor deze sector.

Kom ook naar de Plafond & Wand Dag 2014, stand 14 en doe mee aan de Nofisol Cup !
Adres :

Meidoornkade 24
3992 AE Houten

 

__________________________________________________________________________________________

 

Nofisol, Het Grote verGELIJK

 

Hiernaast treft u onze nieuwste folder “Nofisol, het GROTE verGELIJK” aan. Met deze folder wil Nofisol graag duidelijk maken aan welke criteria geluidschotten moeten voldoen, indien brandwerend toegepast. Ook maakt de folder de toepassingsgebieden van dergelijke geluidschotten van de verschillende merken inzichtelijk en toont bovendien de bijbehorende beperkingen.

Helaas is over deze zaken te veel onduidelijk. Daarom zien wij het, als fabrikant van de Nofisol brand- en geluidschotten, als onze taak u hierover op de juiste wijze te informeren.

Geaccrediteerd adviesbureau Peutz heeft op ons verzoek een aantal rapportages opgesteld die mede ten grondslag liggen aan deze folder. Wilt u deze rapportages ontvangen? Laat ons dat dan via een e-mail weten en wij sturen ze u, digitaal of per post, graag toe. De rapportages zijn uiteraard ook te downloaden via deze website. Heeft u naar aanleiding van bijgaande folder nog vragen, dan vernemen wij dat uiteraard graag.

Het verGELIJK voor wat betreft de Sonorex producten geldt voor de Sonorex producten die tot 2 oktober 2014 op de website van Insulation Solutions stonden vermeld. Sonorex 33/60 Ultimate valt niet onder het toepassingsbereik van deze folder.

__________________________________________________________________________________________


Nofisol DENKT niet alleen groen maar DOET groen -> Deelname in NNRGY BV


Door de bouwcrisis ligt er veel bouwgrond nutteloos braak en worden gemeentes, provincies en projectontwikkelaars geconfronteerd met onvoorziene kosten mbt oa. het onderhoud van deze grond (maaikosten ed..). Middels het Olifantsgras programma van NNRGY BV wordt nutteloze grond weer nuttig gebruikt oa. voor duurzaam papier, nl. Hierpapier. Hierpapier wordt gemaakt van Olifantsgras. Gewoon A4-papier voor in je printer, met een heel groot verschil, we produceren het namelijk van gras hier en niet van bomen daar.
__________________________________________________________________________________________

"The Mekka story continues"


Na de perfect verlopen uitvoering van de "Mekka" orders van 2013 heeft Nofisol in samenwerking met Maars Harderwijk de vervolgopdrachten gekregen voor de Media gebouwen. In totaal bedragen deze vervolgopdrachten momenteel ca. 5.000m1 Nofisol schotten in diverse hoogtes en uitvoeringen. Gewenste levertijd van slechts 1 week voor 3 HC 40ft containers wordt ook nu weer door Nofisol gerealiseerd.

__________________________________________________________________________________________

Nofisol "Nieuwe Huisstijl"


Met trots presenteren wij u onze nieuwe huisstijl, website en digitale productbladen. Middels het design "Noise on Fire" is het nu nog helderder waar we voor staan. Daarnaast hebben we ook meteen onze huisstijl aangepast, uiteraard nog steeds uitermate herkenbaar als typisch Nofisol maar wel weer verfrissend nieuw. Onze nieuwe huisstijl zal op korte termijn overal zichtbaar worden.

Mocht u onze logo's (willen) gebruiken op bijvoorbeeld uw eigen website dan verzoeken wij u beleefd om contact met ons op te nemen zodat wij u onze nieuwe logo's kunnen doorsturen en een logo licentie kunnen opmaken. Op deze manier beschikt u over hoogwaardige kwaliteit logo's en kunnen wij onze huisstijl en merkenrechten bewaken. Er is achter de schermen hard gewerkt aan de nieuwe documentatie. De (meeste) Nofisol productbladen ed. zijn vanaf nu dan ook weer te downloaden vanaf deze website.

__________________________________________________________________________________________

Nofisol Website "Nieuwe Stijl"


Na 4 jaar trouwe dienst is de "oude" website van Nofisol Europe gerestyled.

Middels het design "Noise on Fire" is het nu nog helderder waar we voor staan. Daarnaast hebben we ook meteen onze huisstijl aangepast, uiteraard nog steeds uitermate herkenbaar als typisch Nofisol maar wel weer verfrissend nieuw. Onze nieuwe huisstijl zal op korte termijn overal zichtbaar worden. Mocht u onze logo's (willen) gebruiken op uw eigen website dan verzoeken wij u beleefd om contact met ons op te nemen zodat wij u onze nieuwe logo's kunnen doorsturen. Op deze manier beschikt u over hoogwaardige kwaliteit logo's en kunnen wij onze huisstijl en merkenrechten bewaken. Momenteel wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de nieuwe documentatie, oa. productbladen waardoor het kan zijn dat sommige productbladen momenteel niet zijn te downloaden. Voor het aanvragen van onze (nieuwe) digitale documentatie verzoeken wij in dat geval dan ook een mail met uw aanvraag te sturen naar europe@nofisol.com zodat wij u alsnog kunnen voorzien van de nieuwste documentatie.

__________________________________________________________________________________________

Knauf TP416 wordt Knauf TP416 Acoustifit

 

Knauf Insulation introduceert  de nieuwe  glaswolplaat Acoustifit met ECOSE® Technology, Dé ideale  isolatie oplossing  voor binnenwanden.

De  Acoustifit zal vanaf  1/10/2013 de TP 416 glaswolplaat vervangen.

Hieronder  alle voordelen  van deze  onbeklede glaswolplaat:
✔  Milieuvriendelijke Glaswol met uniek biologische fenol- en formaldehydevrij bindmiddel
✔  Geurloos  en voelbaar zachter
✔  Uitstekende  akoestische en thermische  eigenschappen door  een  optimale aansluiting met de onderconstructie
✔  Efficiënt te  verwerken  door de verbeterde kwaliteit waardoor er geen  vlies meer nodig  is
✔  Bekroond  met  het  Eurofins Gold  certificaat  voor  de  hoogste   binnenlucht- kwaliteit eisen

Geluidisolerend
Eenvoudig op maat te snijden
Snelle verwerking

Klik HIER voor de TP416 Acoustifit brochure

__________________________________________________________________________________________

Nieuwbouw NATO HOOFDKWARTIER

Nadat wij u 28/5/2013 konden berichten dat Nofisol de opdracht heeft gekregen om 46 km Nofisol® geluidschotten aan Maars tbv het project "Mekka" Saudi Arabie te leveren (tot dan absoluut de grootste geluidschotten order ooit) kunnen wij u nu met gepaste trots berichten dat dit rekord alweer verbroken is. Wij als Nofisol® hebben nl. de opdracht gekregen om voor het nieuwe hoofdkantoor van de NATO te Brussel 28.000 m2 Nofisol® geluidschotten te leveren waarmee dit werk absoluut het grootste project ooit is mbt geluidschotten, in absolute m2 zelfs groter dan het project Mekka.

Speciaal voor dit project hebben wij een aparte variant ontwikkeld op de Nofisol® 33 nl. de Nofisol® 33 - LP, na enkele testen op locatie door de opdrachtgever, aannemer, architect en het akoestisch adviesburo was de keuze voor Nofisol® snel gemaakt.


Project info

In naam van de NATO heeft minister van Defensie Pieter De Crem de bouw van het nieuwe hoofdkwartier toegewezen aan de THV BAM Alliance.
De nieuwe hoofdzetel van de NATO wordt gebouwd tegenover de huidige hoofdzetel, op een terrein van ongeveer veertig hectare. De werken starten begin oktober 2010 en zouden voltooid moeten zijn tegen midden 2015.
Het nieuwe hoofdkwartier zal 250.000 m² bruikbare oppervlakte omvatten, verspreid over 7 verdiepingen. Naast 120.000 m² kantoorruimtes zullen de 4.500 NATO-werknemers er ook gebruikmaken van een conferentiecentrum met moderne vergaderzalen, media- en restaurantfaciliteiten, een bank, installaties voor sport en ontspanning, een personeelscentrum, een technisch gebouw voor de energievoorzieningen, magazijnen en werkplaatsen. In het ontwerp van de gebouwen besteedden de architecten bijzondere aandacht aan veiligheid, flexibiliteit, duurzaamheid, functionaliteit en kostenbeheersing.
Het gebouw wordt een streng, sober en functioneel gebouw van een redelijk comfortniveau, met modulaire en aanpasbare ruimtes die systematisch heringericht en/of uitgebreid kunnen worden.

Type Nieuwbouw hoofdkwartier NATO Ligging Leopold III-laan – 1110 Brussel Bouwheer NATO
Opdrachtgever Ministerie van Landsverdediging

Architect SOM Architects – Assar Architects

Oppervlakte bovengronds : 226.283 m²
Oppervlakte ondergronds : 28.454 m²

Nofisol Nofisol 33 - LP -> 28.000 m2

 

__________________________________________________________________________________________

 

Nofisol Europe goes to the Middle East...

Onlangs heeft Maars Partitioning Systems BV uit Harderwijk de grootste opdracht uit haar 65-jarige geschiedenis geschreven. Het betreft hier de order voor het leveren van o.a. systeemwanden, deuren en geluidschotten voor een 50-tal nieuwe gebouwen in Mekka. In deze gebouwen komen tijdens de Hadj medewerkers van diverse ministeries van Saoedi-Arabië te wonen en te werken. De Hadj is de Pelgrimstocht naar Mekka die iedere volwassen moslim, die daartoe de middelen heeft, tenminste eens in zijn leven moet maken.

 

De totale order bestaat uit;

Ca. 240.000 m2 Maars Systeemwanden
Ca. 7.000 deuren
Ca. 46.000 m1 Nofisol® 38 High Value dB geluidschotten


Wij als Nofisol® zijn dan ook zeer trots op onze samenwerking met Maars en dat Maars voor Nofisol® gekozen heeft als haar partner voor dit prestigieuze project. Ook voor Nofisol® is dit haar grootste order in haar bestaan, tot nu toe was het grootste project van Nofisol® de NRW bank te Dusseldorf met 12,5 km geluidschotten, dit project is daar dus een veelvoud van. Nofisol® staat voor de uitdaging om aan Maars 46 km (!) Nofisol® 38 High Value dB Geluidschotten (in speciale maatvoering) volgens een zeer strak schema uit te leveren. De eerste 40ft container wordt vrijdag 7 juni geladen, de laatste container staat gepland op 19 juli, kortom, er zijn slechts 7 weken productietijd voor dit project. Deze uitdaging gaan wij als Nofisol® graag aan !

__________________________________________________________________________________________
Vrijdag 7 juni 2013 :

Eerste container is geladen en vertrokken richting het Midden-Oosten.