Nofisol Group

Everdenberg 9-d
4902 TT Oosterhout
P.O Box 4042
4900 CA Oosterhout

Tel : +31-(0)162-431231
Fax : +31-(0)162-420235
Mail : europe@nofisol.com


Nofisol eXtreme Geluidschotten;

Afhankelijk van het type geluidschot worden de Nofisol eXtreme schotten in het werk enkelzijdig of tweezijdig voorzien van Nofisol EP E Alu folie. De Nofisol EP E folies zijn door en voor Nofisol ontwikkeld en hebben een dusdanig goede zelfklevende laag dat de Nofisol EP E Alu folie direct op het basis geluidschot kan worden gekleefd zonder gebruik te moeten maken van extra bevestigings materiaal.

Nofisol EP E Alu folie is niet te vergelijken met de gangbare ontdreunings materialen, zgn. massa folies bestaande uit bijv. bitumen (zoals bijv. Nofisol BM 4/8). Nofisol EP Alu genereert een hogere dB waarde dan de gangbare massa folies en doordat de Nofisol EP folies tevens de juiste balans hebben tussen buigslap en massa en daarbij toch voldoende stijfheid in zich hebben krullen de folies niet van het onderliggende basisschot los.

Kortom, eenvoudige, permanente montage van de Nofisol EP E folie is dus zonder extra bevestigings materialen absoluut geen probleem.

Daarnaast zijn de Nofisol EP E folies voorzien van een perfect strak verlijmde aluminium folie voor een super-strakke afwerking. Vooral in situaties waarin de Nofisol barrieres in het zicht blijven is dat natuurlijk een vereiste.

Ook het achteraf aanbrengen van sparingen is geen belemmering. Hiertoe dient men met een scherp mes de sparing eerst in de Nofisol EP folies uit te snijden waarna het onderliggende geluidschot  kan worden bewerkt. Dit uitsnijden dient met beleid te worden gedaan zodat niet het achterblijvende deel van de High eXtreme barriere wordt beschadigd.

Zeker bij barrieres die aan beide zijden zijn voorzien van een Nofisol EP folie verdient het aanbeveling voldoende aandacht te schenken aan het uitsnijden van de toekomstige sparing in de Nofisol EP folies.